Duur 13:24
Gepubliceerd op 16 september 2019

Courgette-doperwtensoep met garnalen

Deze soep is smakelijk en heel eenvoudig te maken, want met het opzetten van de bouillon worden ook direct de aardappels en de courgette gekookt. De mie en garnalen geven er een licht Oosters tintje aan. Deze courgette- doperwtensoep van Mounir staat in een handomdraai op tafel!

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 kruimige aardappelen
  • 1 courgette
  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 600 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 75 gram mie
  • 100 gram garnalen
  • peper, zout
  • 0,5 bosje basilicum
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook circa 2 minuten.

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de courgette in blokjes en voeg samen met de aardappel en doperwten toe. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat circa 20 minuten op zacht vuur en met de deksel op de pan koken.

Breng een pannetje water met een beetje zout aan de kook. Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen circa 2 minuten. Voeg de rest van de knoflook toe en bak nog circa 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de basilicum toe aan de soep en pureer het geheel met de staafmixer tot gladde soep. Rasp de helft van de citroenschil boven de pan. Pers de citroen naar smaak uit boven de pan.

Verdeel de soep over borden. Verdeel hierover de mie en de garnalen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer