Duur 12:11
Gepubliceerd op 15 september 2017

Snelle snert

Snert is natuurlijk eigenlijk de afkorting van erwtensoep. Normaal gaan er spliterwten in, maar die hebben tijd nodig om te garen. Mounir maakt een ‘snelle snert’ dus gebruikt hij doperwten. Maar ook deze snelle variant is geheel volgens de traditie overheerlijk met roggebrood.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 800 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 0,25 knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 laurierblad
  • 0,25 bosje selderij
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 4 sneetjes Fries roggebrood

Extra nodig:

Staafmixer

Bereidingswijze:

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.

Schil, was en snijd de knolselderij in stukjes. Schil de winterpeen en aardappel en snijd in stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in halve ringen. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Voeg de gesneden groente en het laurierblad toe aan de bouillon en kook circa 10 minuten.

Hak de selderij. Voeg de doperwten en de helft van de selderij toe en kook nog circa 10 minuten. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper.

Verkruimel het roggebrood.

Verdeel de soep over borden en bestrooi met het roggebrood en de rest van de selderij. Druppel er wat olijfolie over.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Nuijs says:

    willen jullie dit geen snert noemen? Snert is een nobele, Nederlandse soep waarin varkensvlees wordt gebruikt als basis voor de soep. Dat Mounir geen varkensvlees wenst te verwerken is prima (voor hem) maar dat betekent niet dat je een soep van diepvrieserwten snert mag/kunt noemen!

    Overigens frappant , Mounir wil graag soep eten met een “bite” maar zoals hij vrijwel al zijn soepen pureert doet hij dat bij deze soep ook weer. Wie legt deze man uit wat “bite” betekent?

    oh en het is HET roggebrood en niet DE roggebrood…

    En ook in dit recept zijn de aangegeven hoeveelheden gigantisch als het een maaltijd voor slechts 2 personen moet worden.

      Anreep says:

      Nuijs
      Woordjes woordjes woordjes, waar gaat dit over? Het gaat toch over de Kunst van het Koken?
      Deze kok Mounir komt uit een andere cultuur en gebruikt geen varkensvlees in dit recept. Ook gebruikt hij heerlijke kruiden. Ook ik ben niet van het varkensvlees in dit recept maar wel van het Friese roggebrood ,ben een Friezin misschien voor u ook een andere cultuur ? Hoop dat onze kok Mounier nog veel recepten doorgeeft want ik hou van deze keuken die zo goed is en van generatie naar generatie is doorgegeven.
      En hoe Mounier het recept wil noemen mag hij zelf weten, we leven nog in een vrij Nederland.

Bekijk ook

Meer