Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:51

Uitzending: ma 5 feb 2018 11:00

Röstipizza

Dit keer maakt Mounir niet zomaar een pizza, maar een pizza van aardappelen. Als bodem gebruikt hij rösti en daarbovenop kunt u eigenlijk naar hartenlust variëren. Mounir doet op zijn röstipizza feta en doperwten en sla.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram iets kruimige aardappels
  • 300 gram wortels
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 1 ui
  • zout, peper
  • olie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 100 gram feta
  • 0,25 bosje munt
  • 40 gram rucola
  • handje zongedroogde tomaten

Bereidingswijze:

Schil en rasp de aardappels en wortels. Leg ze in het midden van een schone theedoek, maak er met de doek een bal van en knijp op deze manier zoveel mogelijk vocht uit. Doe het mengsel in een kom en voeg het aardappelzetmeel toe. Pel en snipper de ui en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan en verspreid het mengsel egaal over de pan. Bak de rösti circa 10 minuten. Keer om en bak nogmaals 5 minuten.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de doperwten circa 3 minuten en giet af. Prak de doperwten in een kom met een vork en verkruimel hier de feta over. Hak de munt fijn en voeg toe. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en roer goed door.

Lepel het doperwtenmengsel als de rösti klaar is over de rösti en leg er de rucola.

Snijd de rösti in vieren en verdeel de stukken over 2 borden. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. Cornelia45 says:

    Ik vervang de aardappel door knolselderij en de zetmeel door maizena.
    Zo heb ik een koolhydraatarme pizza.