Duur 12:46
Gepubliceerd op 2 november 2017

Prei-kerriesoep met rösti en Hollandse garnalen

Rösti is van origine een Zwitsers gerecht. Oorspronkelijk werd het door de boeren daar als ontbijt gegeten. Tegenwoordig wordt rösti bij een gerecht gegeten. Het bestaan uit geraspte aardappelen die in ronde vorm worden gebakken. Soms wordt er nog wel eens uit, spek of appel door de rasp heen gedaan en meegebakken. Mounir serveert rösti bij een prei-kerriesoep met Hollandse garnalen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 2 preien
  • 300 gram iets kruimige aardappelen
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 1 avocado
  • 125 gram Hollandse garnalen

Extra nodig:

Staafmixer, blokrasp

 Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 2 minuten. Halveer de preien in de lengte, was onder de kraan en snijd in dunne reepjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten.

Schil een derde van de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg de aardappelblokjes met het water en het bouillonblokje toe en kook het geheel in circa 15 minuten.

Schil en rasp de rest van de aardappelen. Voeg het aardappelzetmeel toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en verdeel de geraspte aardappelen in circa 6 hoopjes over de pan. Bak circa 5 minuten. Draai de kleine rösti met een spatel om en bak de andere kant circa 3 minuten.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de avocado-blokjes op smaak met peper en zout en voeg wat olijfolie toe. Verdeel de avocado-blokjes en Hollandse garnalen over de rösti. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat peper.

Verdeel de soep over borden en serveer met de rösti met garnalen. Verdeel de eventueel overgebleven garnalen over de soep.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    annaben says:

    Top recept Mounir! Dank je wel. Heb het uitgeprobeerd. Erg lekker.

Bekijk ook

Meer