Duur 12:33
Gepubliceerd op 4 mei 2018

Rabarbersalade met geitenkaas en aardbeien

Orzo heeft de vorm van een rijstkorrel, maar het is een pastasoort. Het betekent in het Italiaans letterlijk gerst en wordt veel gegeten als onderdeel van een salade, maar ook in soepen. Sandra verwerkt de orzo ook in een salade met rabarber, geitenkaas en aardbeien.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram orzo (pastasoort in vorm van een rijstkorrel)
  • 1 rode ui
  • 3 stengels rabarber
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • scheutje balsamicoazijn
  • peper, zout
  • 50 gram pistachenoten
  • 100 gram babyspinazie
  • 100 gram aardbeien
  • 75 gram harde geitenkaas

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de rabarber en snijd in dunne reepjes. Snijd de courgette in blokjes. Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de ui, rabarber en courgette circa 4 minuten op hoog vuur. Zorg ervoor dat al het vocht is verdampt. Voeg de honing en balsamicoazijn toen en roerbak circa nog 1 minuut. Giet de orzo af en voeg toe aan de wok. Breng op smaak met peper en zout. Hak de pistachenootjes grof. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien en kwarten.

Verdeel de spinazie over de borden. Verdeel hier de groente en orzo over. Steek hier de aardbeien in. Bestrooi met de pistachenootjes en schaaf hierover de geitenkaas.

Geef een reactie

Reactie

    Jaak says:

    Werkelijk een heerlijk gerecht !

Bekijk ook

Meer