Duur 13:10
Gepubliceerd op 9 april 2018

Quiche met asperges en gerookte kip

Een quiche is een ideaal gerecht om alles wat u lekker vindt in samen te laten komen. Bijna alles is lekker verwerkt in een hartige taart. Omdat het aspergeseizoen weer van start is, maakt Mounir een quiche met asperges en gerookte kip.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 5 plakjes hartige taartdeeg
 • 500 gram witte asperges
 • 100 gram gerookte kip
 • 2 tomaten
 • 3 eieren
 • 125 milliliter slagroom
 • snufje nootmuskaat
 • peper, zout
 • 50 gram geraspte jonge kaas
 • 75 gram veldsla
 • scheutje balsamicoazijn

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat plakjes taartdeeg ontdooien.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de houterige onderkant van de witte asperges, ongeveer 2 centimeter van de onderkant. Schil de asperges met een dunschiller rondom vanaf het kopje naar beneden. Snijd de asperges in stukken van 4 centimeter. Kook de asperges circa 8 minuten.

Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes taartdeeg. Verdeel de asperges over de bodem. Snijd de gerookte kip in repen en verdeel over de asperges. Snijd de tomaten in dunne plakken en verspreid ze over de kip. Kluts de eieren in een kom met de slagroom en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Schenk de eieren over de tomaten en bestrooi met de kaas. Bak de quiche in circa 30 minuten in de oven.

Besprenkel de veldsla met wat balsamicoazijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper.

Serveer de quiche met de veldsla.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (9)

  Nuijs says:

  Ha ha, een TV-kok die nog niet eens de bodem van een springvorm goed kan monteren (zit ondersteboven waardoor het afnemen van de taart altijd lastiger wordt) en dan gaat hij ook nog eens de taart snijden op deze bodem. Wat een enorm slecht voorbeeld!

  Oh en kunnen jullie Mounir nog een cursus Nederlands laten volgen want “hoe gaarder die wordt..” is echt geen correct Nederlands of “al mijn aandacht wordt nu eerst gevestigd AAN een prachtig exemplaar DIE ik nu vast heb de witte asperges.” of “met over elkaar heen lappen…” of “ik begin met asperges, die zijn ook het zwaarst, die zullen sowieso naar beneden zakken al zou ik HEM door de appareil doen.”

  Overigens groeit Mounir’s woordenschat wel. Naast 20 keer het woord “mooi” gebruikt te hebben in deze uitzending wordt ook vijf keer “prachtig” genoemd. En dat binnen 14 minuten!

  Trouwens wat is de logica van “ik doe geen zout op de sla want de aceto balsamico is al zurig…”?

   Messingfan says:

   Beetje flauw, zo’n reactie. Er zijn volksstammen autochtonen welke de Nederlandse taal veel minder goed beheersen en welke voor een camera vermoedelijk helemaal op tilt zouden slaan. Niemand vraagt u om te kijken als u zich er aan ergert. Kijk voor de grap eens naar 24kitchen, daar gebruiken de verschillende koks (in diverse talen) de door u genoemde woorden, plus woorden als lekker en heerlijk in verschillende combinaties in elke zin. Het hoort er gewoon een beetje bij. Bovendien, het belangrijkste is het recept en het resultaat, vaak prachtig om te zien en heel lekker!!

  marjaro says:

  flauwe opmerking over het taalgebruik van Mounir. Wanneer je op het taalgebruik van Nederlanders op de televisie let, hoor je dikwijls in één zin 3x hetzelfde woord. Sommige mensen hebben er zelfs het handje van om in een gesprek 7x of meer het woord “leuk” te gebruiken. Hoorde laatst een gesprek met een kamerlid die 11x hetzelfde woord gebruikte, dat was pas irritant.

  Ria333 says:

  Zeer goede uitleg, prettige persoonlijkheid. Altijd een feestje om hem te zien te koken.
  Hij werkt efficiënt en geeft tussendoor veel tips.
  Mijn complimenten!!!

  Lavie says:

  Wat een flauwe reactie. De bodem van de springvorm kan er maar op één manier in, hij zit heel duidelijk goed.
  Kom eens met gefundeerde kritiek.
  Ik geniet van enorm van Mounir, juist omdat het niet zo gelikt is. En meestal heerlijke recepten.

  Mini S says:

  Heerlijke quiche, helaas was op tv te zien dat er een springvorm gebruikt werd en daardoor duurde de baktijd aanzienlijk langer. Volgende keer zal ik een quiche vorm gebruiken, want het is werkelijk heerlijk.

  Jammer van de negatieve reactie.

  Luciano54 says:

  En de prijs voor de zuurste minst genuanceerde reactie gaat naar….heerlijk recept trouwens.

  john t says:

  smaakt zeer goed nu een vraagje ik wil dit gerecht maken met in plaats van asperges bloemkool kan dat ook

  truusjess says:

  Ziet er goed uit en verder. Je bent een topvent die het goed doet. Laat ze de hik krijgen. (Netjes uitgedrukt)

Bekijk ook

Meer