Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:16

Uitzending: ma 30 sep 2019 12:00

Pompoentagliatelle met salie en gebakken oesterzwammen

Herfst is de tijd van de pompoen. De pompoen is veelzijdiger dan u denkt. Ze kunt u er overheerlijke soepen van maken, maar hij is ook heel geschikt om in de oven te bakken. Zoals in dit recept van Mounir. De pompoen laat zich smakelijk combineren met de salie en gebakken oesterzwammen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram oesterzwammen
  • 150 gram tagliatelle
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 0,5 bosje salie
  • 100 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 30 gram walnoten
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de flespompoen en snijd de pompoen in blokjes. Verspreid de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de knoflookteentjes bij. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de pompoen in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Scheur de oesterzwammen in stukjes. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de oesterzwammen in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Breng twee pannen met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de doperwten circa 3 minuten.

Pel de gebakken knoflook en doe samen met de pompoen in een hoge maatbeker. Voeg de salie, ricotta en een flinke scheut olie toe. Rasp de helft van de citroenschil boven de pompoen uit en voeg naar smaak citroensap toe. Pureer de pompoen met de staafmixer tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Voeg het kookvocht toe aan de pompoenpuree en doe het samen in een pannetje. Roer goed door en voeg de pasta toe. Giet de doperwten af. Hak de walnoten. Rasp de kaas.

Verdeel de pasta over borden en verdeel hierover de gebakken oesterzwammen en doperwten. Bestrooi met de walnoten en de kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie