Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:45

Uitzending: ma 12 mrt 2018 11:00

Pompoenlasagne met boerenkool

Dat lasagne niet alleen op de traditionele manier met gehakt lekker is, bewijst dit recept. Het is een vegetarische lasagne met pompoen en boerenkool. Voor de extra bite doet Mounir geraspte geitenkaas door de puree. Een verrassende pompoenlasagne met boerenkool.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 flespompoen
  • olijfolie
  • 200 gram boerenkool
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 milliliter melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper, zout
  • olijfolie
  • 125 gram lasagnebladen
  • 50 gram harde geitenkaas
  • 125 gram ricotta

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Kook de pompoen circa 10 minuten.

Verwarm een scheutje olie in een pan en voeg de boerenkool toe. Bak circa 3 minuten. Voeg de boter toe en laat even smelten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem circa 2 minuten. Voeg al roerende langzaam de melk toe. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, peper en zout en kook de saus op laag vuur, onder af en toe roeren, circa 10 minuten.

Giet de pompoen af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp de pompoen met een scheutje olijfolie, de ricotta en wat van het kookvocht tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de geitenkaas.

Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een laag pompoenpuree. Leg hier lasagnebladeren op en bestrijk met een laag pompoenpuree. Schep hier een laag boerenkool-bechamel op. Leg hier weer een laag lasagnebladeren op en herhaal dit totdat alles op is. Bestrijk de laatste laag met de bechamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de lasagne in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de lasagne over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. Snipsnap says:

    Beste Mounir,
    Ook zonder zout er aan toe te voegen is dit een geweldig gerecht, zeker met dit weer.
    We hebben er echt van genoten, dank u wel voor dit heerlijke recept.
    Groeten Snipsnap