Duur 12:03
Gepubliceerd op 22 februari 2018

Pasta pesto met savooiekool

Savooiekool is rond tot spits van vorm. In vergelijking met andere koolsoorten is het een tamelijk losse kool. De bladeren hebben een wat grove structuur. De kool is voedzaam en staat bol van de vitamine C. De kool hoeft niet lang te koken waardoor de vitamine en mineralen behouden blijven. Mounir verwerkt de savooiekool door een pasta met pesto.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 150 gram volkoren penne
 • 0,25 savooiekool
 • 250 gram cherrytomaatjes
 • 1 avocado
 • 1 mozzarellabol
 • 30 gram pijnboompitjes
 • 2 eetlepels pesto
 • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de savooiekool in dunne reepjes en voeg de laatste 3 minuten toe aan de pasta.

Halveer de tomaatjes en knijp er iets in boven een kom, zodat het sap er uit gaat. Snijd de avocado in blokjes en mozzarella grof en voeg toe aan de kom met tomaten. Rooster de pijnboompitjes circa 2 minuten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi met een beetje zout.

Giet de pasta en kool af en voeg de pesto toe. Voeg de tomaatjes, avocado en mozzarella toe en breng op smaak met peper. Roer alles goed door.

Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (6)

  Cees21 says:

  Wat een waardeloos recept weer!…..Pasta met half rauwe kool, op gewaardeerd met een tomaatje, kaas en een acocado…. Weet die man nou echt niet wat lekker eten is?En alles weer op één bord! Serveer het volgende keer maar gelijk in de bak van de hond, die eet alles!

   binkiepuk says:

   azijnpisser

  nebuluchka says:

  Wat een heerlijk gerecht! Dit wordt een van onze favorieten. Wel gelijk opeten…

  nebuluchka says:

  Mounir heeft echt verstand van koken en het combineren van smaken. Die zijn soms wat ongewoon , maar daarom juist verrassend lekker.

  Berrik says:

  Leuk en lekker basisrecept, ik leuk het op met wat biefstuk puntjes respectievelijk zalm puntjes.

  Emanuela1965 says:

  Wat een heerlijk gerecht zeer zeker voor herhaling vatbaar

Bekijk ook

Meer