Duur 00:44
Gepubliceerd op 1 maart 2017

Pangsit van Francis

Er bestaan veel verschillende soorten pangsit. Oorspronkelijk is het Chinees. Het is een gefrituurde versie van de wonton (een soort dumpling). Dit recept is van de moeder van Francis, een Indische variant.

Ingrediënten:

  • 500 gram varkensgehakt of heel fijn gesneden rauwe garnalen
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • peper en zout
  • 1 pakje pangsit vellen (geschikt voor bakken)
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Meng in een kom het gehakt, de uitgeperste knoflook, peper en zout. Laat het mengsel even ‘rusten’.

Vul een schaaltje met water (dit is de ‘lijm’). Neem een pangsit-vel en leg deze in uw hand met de punt naar boven. Bestrijk 2 zijden van het vel met water. Vouw de onderste zijde naar boven om een driehoek te maken. Druk de zijden stevig aan. Neem nu de 2 uiteinden en draai ze naar elkaar toe. Lijm ze vast met water.

Leg de gevouwen pangsit op een vel bakpapier naast elkaar (niet op elkaar want dan gaan ze aan elkaar plakken). Verwarm de olie en bak ze goudbruin. Laat ze uitlekken op een aantal vellen keukenpapier.

Ze zijn heerlijk met chilisaus!

(Bron: Francis Kuijk)

pangsit

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer