Okonomiyaki van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 10 oktober 2025
Een Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek. De naam is een samenstelling van de woorden ‘okonomi’ en ‘yaki’ wat ‘gebakken/gegrild zoals u wilt’ betekent. Robèrt van Beckhoven maakt ze in Tijd voor MAX. Hieronder vindt u het recept.
Ingrediënten voor 2 stuks:
- 4 plakjes fijngesneden ontbijtspek
- 50 gram warm water
- 8 gram dashipoeder (verkrijgbaar bij de toko)
- 150 gram ei
- 75 gram tarwebloem (T65)
- 20 gram maizena
- 400 gram fijngesneden spitskool
- 140 gram mais uit blik
- 4 lente-uitjes in ringen
- Japanse mayonaise
- Okonomiyakisaus (verkrijbaar bij de toko)
- Fijngescheurde norivellen
- Bonitoflakes (verkrijgbaar bij de toko)
- Zonnebloemolie om in te bakken
Extra nodig:
- Koekenpan met antiaanbaklaag
- Garde
- Spatel of paletmes
Bereidingswijze Okonomiyaki
Bak het ontbijtspek op matig vuur uit in een droge koekenpan. Houd apart.
Meng in een ruime kom het water met het dashipoeder. Voeg de eieren toe. Meng de bloem met de maizena, voeg toe en roer alles met een garde tot een glad beslag.
Voeg de spitskool, het uitgebakken spek, de maiskorrels en de helft van de lente-uitjes toe en meng goed, zodat het beslag aan de groentes blijft hangen.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en verdeel de helft van het groentebeslag gelijkmatig over de bodem. Bak aan beide kanten in 2-3 minuten goudbruin. Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de pannenkoekjes met Japanse mayonaise, okonomiyakisaus, stukjes nori, bonitoflakes en de rest van de lente-uitjes.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)



