Duur 02:42
Gepubliceerd op 24 november 2017

Nederlandse kroketten op de Japanse tv

Het kan zomaar zijn dat de cafetaria van Rien en Edel prinsen uit Nieuw-Weerdinge binnenkort massaal bezocht wordt door Japanners die hun bijzondere kroketten willen proberen. De Japanse tv komt namelijk een reportage maken over de speciale varianten van de snack die hier worden verkocht.

50 varianten van de kroket

De 63-jarige Rien Prinsen en zijn vrouw Edel runnen al ruim 30 jaar hun eigen cafetaria en in die tijd hebben zij veel bijzondere varianten van de kroket bedacht. Momenteel verkopen zij zo’n 50 verschillende soorten kroketten: van aspergekroket tot Portugese kipfiletkroket en van de traditionele variant met rundvlees tot eentje met vulling van paling. Deze bijzondere kroketten zijn mede dankzij artikelen in vakbladen niet onopgemerkt gebleven en zorgen nu zelfs voor enthousiasme in het verre Japan. In een interview met het Dagblad van het Noorden legt Rien Prinsen uit dat het allemaal is begonnen met een e-mail. “De mail was verstuurd door een Nederlandse die in Rome woont en jarenlang in Japan had geleefd. Een Japans televisiebedrijf had haar gevraagd om mee te helpen bij een productie over Nederland. En of wij mee wilden werken aan deze productie. Nou, daar hoefden wij niet lang over na te denken.”

Japanse kroket

De vrouw van de mail is vervolgens bij Prinsen in de zaak gekomen om onderzoek te doen en op 24 november 2017 is het dus zover: dan komt de tv-ploeg filmen. Uiteraard hij de krokettenmaker speciaal voor deze gelegenheid een Japanse kroket gemaakt. Wellicht dat deze binnenkort ook te verkrijgen is in de webwinkel die het echtpaar wil openen.

Andere speciale kroketten in Nederland

Rien en Edel Prinsen zijn overigens niet de enige Nederlanders die creatief met kroket zijn. Er is volgens horecawebsite Misset Horeca bij een fastfood restaurant uit Deventer een kroket met vulling van serranoham, chorizo en kaas te koop. Ook is er een snackgroothandel met veel verschillende soorten kroketten in het assortiment. Zij verkopen er bijvoorbeeld een met draadjesvleesvulling. Ook de rookworstkroket is korte tijd een feit geweest; deze is in het najaar van 2016 verkrijgbaar bij een grote snackbarketen.

Hallo Nederland

Hallo Nederland is op 24 november 2017 aanwezig in de cafetaria van Rien en Edel Prinsen uit Nieuw-Weerdinge om te kijken hoe hun Japanse avontuur begint. Dit item ziet u terug in de uitzending van die dag, die om 18.30 uur op NPO 2 wordt uitgezonden.

(Bron: Misset horeca, redactie Hallo Nederland, Dagblad van het Noorden)

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer