Duur 13:26
Gepubliceerd op 22 maart 2018

Koolraap-pastasalade met krokante visburger

Koolraap ouderwets en eenzijdig? Daar denkt Mounir heel anders over. Hij doet de koolraap eerst in de oven waardoor hij heerlijk van smaak wordt en mengt hem vervolgens door de pasta. En voilà, dan heeft u een koolraap-pastasalade. Mounir serveert er een krokante visburger bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 0,5 koolraap
 • olijfolie
 • peper, zout
 • 150 gram vlinderpasta
 • 150 gram zalm
 • 2 theelepels mosterd
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel verse dille
 • 1 eetlepel paneermeel + extra om te paneren
 • 2 eetlepels bloem
 • 2 el crème fraîche
 • 1 theelepel honing

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de koolraap en snijd in kleine blokjes. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak circa 25 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de zalm in kleine stukjes en doe deze in een hoge maatbeker. Voeg 1 theelepel mosterd, 1 ei, de dille en 2 eetlepels paneermeel toe en mix kort met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Kluts het andere ei in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van het paneermeel en de bloem over 2 andere borden.

Maak van het zalmmengsel twee burgers en wentel ze eerst door het bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar.

Giet de pasta af en meng met de creme fraiche, rest van de mosterd en de honing. Voeg de koolraap toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de koolraap-pastasalade over borden en leg er een krokante burger naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (4)

  Nuijs says:

  MAar weer eens geteld hoe vaak Mounir zijn stopwoordje “mooi” gebruikt. 17 keer dit keer in 13 minuten en 14 seconden. Dat is best wel overdreven veel.

  Overigens kunnen jullie qua redactie ook een beetje op zijn overige taalgebruik letten. Zalm wordt niet uitgesproken als zallùm. En het gebruik van het woord compact is totale nonsens in deze uitzending. Stevig zou op z’n plaats kunnen zijn of vast maar als je hier compact gebruikt begrijp je de betekenis van het woord niet.
  En pasta terug doen in de pan is niet teruggieten in de bak zoals Mounir zegt.
  Ook het woord spieken gebruiken in plaats van kijken getuigd niet van volledig begrip van de Nederlandse taal.

  Overigens blijft het onzinnig om voor het bakken van twee visburgers zo een grote koekenpan te gebruiken. Als je een kleinere pan gebruikt heb je minder olie nodig (beter voor het milieu), kun je op een lager vuur bakken (energie besparend) en verbrand de olie ook nog eens minder snel (gezonder).

  Bijzonder grappig is de onzinnige tekst: “… zorgt voor een zure smaak èn ook lekker fris…” waarna Mounir doodleuk een fikse dosis honing toevoegd om de lekker frisse zure smaak weer teniet te doen.
  Schiet mij maar lek?!

  Vanzelfsprekend bedeeld Mounir, bij het op het bord kwakken van het gerecht, weer op geheel zelfzuchtige wijze zichzelf de mooiste visburger toe. Een ander mens zou die voor z’n tafelgenoot reserveren maar Mounir niet. Typisch!

  En natuurlijk sluit hij het programma af met de nietszeggende kreet “smakelijk”. Het blijft onduidelijk wat hij hier nou mee bedoeld.

   cris says:

   Misschien dat de heer/mevrouw Nuijs eerst zelf eens een cursus grammatica zou moeten volgen om vervolgens in correct Nederlands commentaar te leveren. Slordig als je kritiek levert op iemands taalgebruik en zelf niet eens weet wanneer je een ‘d ‘ of ’t’ moet gebruiken, als het gaat om werkwoorden.

  Smaak says:

  @Nuijs: Hoe zuur kun je zijn om zo’n reactie te plaatsen op een gezellig kookprogramma! Zit deze persoon werkelijk met een notitieblokje bij de hand, te turven hoe vaak er ‘mooi’ wordt gezegd? En of er wel ABN gesproken wordt? Oeffff, wat een buitengewoon vervelend mens is dit! Misschien wat honing proberen om het uitgesproken zuur iets meer in balans te brengen!

  Ik heb met heel veel interesse naar de aflevering gekeken en ik ga dit recept zeker uitproberen. Het zag er MOOI en heerlijk uit!

  We zitten veel binnen en ik heb dus veel tijd om te koken. Heerlijk om leuke gerechten uit te proberen! Heel erg bedankt!

  guila schreuders says:

  Ik viel in een uitzending waarin Mounir Toub kookte. Viskoekjes, waar ik dol op ben. En koken-door-Mounir vind ik altijd een prachtige ervaring om te zien: Hier staat nu eens iemand niet “opgefokt te doen”, maar gewoon in al de oprechtheid van een verfijnd, zachtmoedig mens, “met liefde en met plezier” zijn kunde op ons over te dragen. Het is opvallend hoe weinig “dille” hier dan maar nodig blijkt te zijn, heel anders dan bij andere koks waar vaak bossen kruiden tegelijk gehakt worden. Het zal ook wel iets met de cultuur te maken hebben: wij “in het westen” zijn zo stamperig en zo eiserig en zo gekker-dan-gek gegroeid.
  Maar het kan dus ook anders, gewoon in alle bescheidenheid van een oprecht, opgewekt en tevreden hart. Ik vind het een verademing. Ik kom ervan “bij mezelf”. Dank je wel, Mounir, ga zo door. Guila Schreuders.

Bekijk ook

Meer