Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:51

Uitzending: do 15 mrt 2018 11:00

Snelle coq au vin

Normaal gesproken heeft een coq au vin ruim de tijd nodig om te garen en op smaak te komen. Maar soms ontbreekt die tijd. Daar heeft Sandra iets op gevonden: een snelle coq au vin. Door de hele kip te vervangen voor kippendijen kan de bereidingstijd een stuk worden ingekort.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 300 gram kippendijfilet
  • peper, zout
  • 125 gram magere spekjes
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 el bloem
  • 250 milliliter rode wijn
  • 250 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 3 tijmtakjes
  • 150 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een pan. Bak de kippendijen circa 5 minuten om en om goudbruin en bestrooi met peper en zout. Schep de kip op een bord en voeg de spekjes toe aan het bakvet. Bak de spekjes circa 2 minuten.

Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Schil de bleekselderij en wortel. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes en de wortel in kleine blokjes en voeg toe. Bak de groente circa 3 minuten. Borstel de champignons schoon en snijd in kwarten. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af met de wijn en laat aan de kook komen. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg het laurierblaadje, de tijm en de kip toe en laat circa 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verdeel de rijst en de coq au vin over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie