Keti Koti flapjes van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 30 mei 2025
Op 1 juli wordt tijdens Keti Koti de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht. In aanloop daarnaartoe maakt Robèrt van Beckhoven alvast Keti Koti flapjes. Dit is een echte braderiesnack.
Hieronder is een basisrecept, u kunt natuurlijk ook variëren in smaken. Dus kies vooral wat u zelf lekker vindt!
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 200 gram kippendijfilet
- 1 ui gesnipperd
- 1 blokje kippenbouillon
- 100 gram sperziebonen
- 50 gram wortel en mais
- 20 gram kappertjes
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei om te bestrijken
- 2 teentjes knoflook
- Sambal
- Ketjap
- Naar smaak knoflook, gember, fenegriek en piment
Bereidingswijze Keti Koti flapjes
Blancheer de kippendijfilet 15 tot 20 minuten in bouillonwater. Giet af en snijd in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter. Of ‘pluk’ het met 2 vorken uit elkaar.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in kleine stukjes. Breng water aan de kook en blancheer de sperziebonen 2 minuten. Snijd daarna in kleine stukjes.
Verhit een beetje olie in een wok en fruit de ui en knoflook aan, tot de ui begint te glanzen. Voeg dan de kip, wortel, sperziebonen, mais, kappertjes, de kruiden naar smaak en sambal en ketjap toe. Roer goed door elkaar en bak kort. Proef of het mengsel goed op smaak is, breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op elk plakje bladerdeeg een ruime eetlepel van de vulling. Klap de plakjes als een driehoekje dicht en druk de randjes goed aan met een vork. Bestrijk de Keti Koti flapjes met het ei.
Bak de Keti Koti flapjes ongeveer 18 minuten in de oven.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)