Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:34

Uitzending: ma 14 mei 2018 10:00

Kedgeree met asperges, makreel en manogchutney

Kedgeree is van origine een Indiaas gerecht. De basis bestaat uit gekookte vis, rijst eieren. Groenten zijn ook een belangrijk onderdeel, maar dat is naar wens in te vullen. Sandra gebruikt voor deze kedgeree makreelfilet en voegt er groene asperges en mangochutney aan toe.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 mango
  • snufje cayennepeper
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 150 gram basmatirijst
  • 300 milliliter water
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 2 eieren
  • 500 gram groene asperges
  • peper, zout
  • 150 gram gerookte makreelfilets
  • 0,25 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Schil de mango en snijd in blokjes. Doe de mangoblokjes in een pan, voeg een scheutje water en een snufje cayennepeper toe. Laat op zacht vuur circa 20 minuten pruttelen.

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak een halve minuut mee. Voeg de kerriepoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk het water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten koken.

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd in partjes.

Snijd de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van 2 centimeter. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de aspergestukjes in circa 4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de asperges toe aan de rijst en verkruimel er de makreel boven. Breng op smaak met peper en roer alles goed om. Hak de peterselie.

Verdeel de rijst over borden en garneer met de eieren en mangochutney. Bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie