Duur 12:28
Gepubliceerd op 3 oktober 2017

Gnocchi met kipgehakt en gorgonzola

Hoewel gnocchi een pastasoort is, is het gemaakt van aardappel en niet van bloem. Het betekent in het Italiaans letterlijk klont. En dat zijn het ook een beetje, klontjes. De gnocchi hoeft niet lang te koken. Wanneer u ze in de pan doet zinken ze naar de bodem. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Mounir maakt de gnocchi met kipgehakt en gorgonzola.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 200 gram kipgehakt
  • 500 gram spinazie
  • 500 milliliter passata
  • peper, zout
  • 150 gram gnocchi
  • 50 gram gorgonzola

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 1 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het gehakt toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de spinazie, indien noodzakelijk in delen, toe en laat slinken. Voeg de passata toe en laat circa 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan water en een beetje zout aan de kook. Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de gnocchi af en roer door de saus.

Verdeel de gnocchi en saus over borden. Verkruimel er de gorgonzola over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Nuijs says:

    Gnocchi is een pastasoort en een aardappelgerecht.
    In de Italiaanse keuken verwerkt men gewone gnocchi die van pastadeeg worden gemaakt en “gnocchi di patate” die onder andere met aardappel worden gemaakt (en ook tarwebloem!). Misschien best wel nuttig om even te noemen want als je dat niet weet koop je zomaar de pastavariant in de winkel…

    Oh, ook nog even de hoeveelheden ingrediënten bij elkaar opgeteld. 1400 gram en dan heb ik de ui nog niet eens meegeteld! Voor twee personen? Kom op zeg, dat is echt heel erg veel per persoon.

Bekijk ook

Meer