Duur 04:28
Gepubliceerd op 1 mei 2020

Gehaktbrood van Janny van der Heijden

Kies voor half om half- of rundergehakt, maar koop het bij voorkeur bij de slager. Het is minder vet en krimpt bij het bakken minder, omdat er minder vocht in zit. Varieer met de smaak door extra kruiden toe te voegen. Door de ui eerst te fruiten, wordt de smaak iets zachter. Fruit de snippers op laag vuur.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • Scheutje olijfolie
  • 3 eetlepels havermout
  • 500 gram runder- of half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (scherpe) mosterd
  • Zout, peper
  • 3-4 takjes platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Fruit de snippers op laag vuur in een beetje olijfolie goudgeel en zacht. Doe de havermout in een kopje en giet er kokend heet water op. De vlokken moeten ruim onderstaan. Laat dit staan terwijl de uisnippers fruiten. Het vocht wordt helemaal opgenomen.
Maak het gehakt aan met het ei, de mosterd, peper, zout, peterselie, havermout en afgekoelde uisnippers. Verwarm de hetelucht oven voor op 175 graden. Vorm op een ingevette of met bakpapier bedekt bakplaat het gehakt tot een ‘brood’ en bak het in ongeveer 45-50 minuten gaar.

Gehalveerde paprika’s

Met dezelfde vulling kunnen gehalveerde paprika’s waarvan de zaadlijsten en zaadjes zijn verwijderd worden gevuld met het gehakt. Maak van de rest eventueel balletjes.

Gehalveerde paprika's

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer