Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:14:05

Uitzending: wo 28 nov 2018 13:00

Gebakken biefstuk en auberginefrieten met chimichurri-rijst

Chimichurri is een saus, een soort marinade, die uiterst geschikt is om bij gegrild en gebakken vlees te eten. Sandra maakt de pittige variant met een peper erin. Om de rijst extra smaak te geven, doet ze er wat van de chimichurri door. De rest gaat bij de gebakken biefstuk met auberginefrieten.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 biefstukken
  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram meergranenrijst
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,25 bosje peterselie
  • 0,25 bosje koriander
  • 50 milliliter olijfolie
  • 30 milliliter rode wijnazijn
  • klontje boter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Snijd de aubergines in frietvorm en zorg ervoor dat elke friet ook de schil heeft. Meng in een kom een flinke scheut olijfolie met peper, zout en paprikapoeder. Hussel hier de aubergine doorheen. Verspreid de auberginefrieten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de auberginefrieten in circa 30 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen. Pel en snipper de sjalot fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie en koriander fijn. Meng de rode peper, sjalot, knoflook en gehakte kruiden met de rode wijnazijn en olie. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en bak in circa 5 minuten om en om goudbruin. Voeg bij het omdraaien een klontje boter toe. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat rusten. Snijd de biefstuk daarna in dunne plakken.

Giet de rijst af en voeg drievierde van de chimichurri toe. Roer goed door.

Verdeel de rijst over borden. Leg er de auberginefrieten en biefstuk bij. Schenk de rest van de chimichurri over de biefstuk.

Eet smakelijk!

Geef een reactie