Duur 13:01
Gepubliceerd op 16 januari 2018

Gewokte biefreepjes met sticky noedels

Biefstuk is een mals en mager stuk spiervlees van de koe. Er zijn verschillende soorten biefstuk. De meest bekende en gangbare is de kogelbiefstuk. Dit stuk zit vast aan het bovenste stuk van de bil van het rund. Andere soorten biefstuk zijn onder andere de ossenhaas en de entrecote. Sandra snijdt de biefstuk in reepjes en serveert er sticky noedels bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 200 gram biefstuk
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 limoen
  • 150 gram noedels
  • zonnebloemolie
  • 250 gram peultjes
  • 250 gram mini mais

Bereidingswijze:

Snijd de biefstuk in reepjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Schenk de sojasaus, sesamolie en honing in een kom en voeg hier de knoflook en gember aan toe. Pers de limoen boven de kom. Roer alles goed door elkaar en laat hierin de biefstukreepjes circa 10 minuten marineren.

Breng een pan water en een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Maak de peultjes schoon. Halveer de mais. Verwarm een scheutje olie in de wok en wok het vlees circa 3 minuten. Houd de marinade apart. Haal het vlees met een schuimspaan uit de wok en laat rusten op een bord.

Voeg de peultjes en mais toe aan de wok en roerbak circa 4 minuten. Voeg de noedels, het vlees en de marinade toe en roer alles goed door. Verdeel het gerecht over borden.

Tip: garneer eventueel met koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Jacqueline Mouris says:

    Ontzettend lekker! Eenvoudig om te maken en snel klaar. Gezonde maaltijd en met onze eigen honing bijzonder smakelijk!

Bekijk ook

Meer