Bak mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:14:24

Uitzending: vr 15 nov 2019 13:00

Breekbrood

Dit keer geen zoete lekkernij, maar een hartig breekbrood in Bak mee met MAX. Nicole geeft een Italiaans tintje aan het brood door het voor het bakken te dippen in een kruidenolie. Het breekbrood is lekker om zo te dippen of bij een soep of past.

Ingrediënten:

Van het brood:

  • 320 gram volle melk
  • 25 gram verse bakkersgist
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas

Van de kruidenolie: 

  • 4 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 110 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm de melk een beetje in een pannetje. Los de gist met de suiker op in de melk. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed door en voeg de boter er in delen aan toe. Kneed door tot een soepel deeg. Kneed de kaas erdoor. Laat 10 minuten rusten.

Hak de kruiden. Pel en hak de knoflook. Voeg de olie en het zout toe en meng alles goed door.

Maak een lange rol van het deeg en snij het in ongeveer 30 kleine stukjes. Bol elk stukje op. Dip de bolletjes deeg in de olie en leg ze naast elkaar in een ingevette springvorm. Laat circa 30 minuten rijzen. Bak het brood in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. daveL says:

    Lijkt me een lekker brood om te maken . maar ook hier weer word er ALLEEN VERTELD dat je een springvorm moet invetten voor het de oven ingaat . Maar er word niet vermeld wat DE DIAMETER VAN ZO’N VORM dan moet zijn . Valt me op dat het veel vaker voorkomt dat het niet vermeld word bij recepten !!!!!

  2. Williamo says:

    Echt heerlijk brood
    Lukte perfect ik heb het in een springvorm gedaan voor appeltaart
    Ik heb er nog stukjes zongedroogde tomaten en olijven bij gedaan
    Bedankt Nicole Meijer

  3. Johanna56 says:

    Moet het brood ook zo’n 10 minuten goed gekneed worden om de gluten? Of is het genoeg tot een soepel deeg te kneden?