Oldtimers ouder dan 40 in trek

Er heerst een opkomende belangstelling voor oldtimers die ouder zijn dan 40 jaar. Deze interesse komt volgens VWE voertuiginformatie en –documentatie voort uit de aanscherping van de fiscale regels voor klassieke auto’s. De wagens van 40 jaar en ouder zijn namelijk nog altijd volledig vrijgesteld van wegenbelasting, de jongere wagens niet meer.

Mannenhobby

In 2012 en 2014 zijn de regels voor het hebben van een oldtimer aangescherpt omdat de klassieke auto’s veel voor dagelijks vervoer werden gebruikt. De gunstige fiscale regeling voor oldtimers was juist bedoeld om de liefhebbers van klassieke auto’s tegemoet te komen, niet om het dagelijks gebruik te stimuleren. Het bezitten van een klassieke auto is vooral een hobby van mannen tussen de 46 en 55 jaar.

Volkswagen Kever

Chevrolet en DAF zien de sterkste verkoopgroei. Qua oldtimers is de Volkswagen Kever het populairst, maar ook oude Mercedessen en Volvo’s waren erg in trek. Vorig jaar werden 14.000 auto’s ouder dan 40 jaar verkocht. Dat is een stijging van 40 procent ten opzichte van 2011. De verkoop van wagens die tussen de 25 en 30 jaar oud zijn is juist sterk afgenomen. In die leeftijdsklasse geldt helemaal geen vrijstelling van wegenbelasting meer.

Wat is uw favoriete oldtimer?

Geef een reactie