acceptgiro

Dit moet u weten over de afschaffing van de acceptgiro

Vanaf 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro en kunt u er niet meer mee betalen. Dit heeft ook consequenties voor de betaling van het lidmaatschap van Omroep MAX en de betaling van MAX Magazine. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen. 

Per wanneer gaat het afschaffen van acceptgiro’s in?
Dat gebeurt landelijk per 1 juni.

Waarom kan ik niet meer met acceptgiro betalen?
Per 1 juni stoppen de banken met het verwerken van acceptgiro’s. Dit door de hoge kosten die de handmatige verwerking van de acceptgiro met zich meebrengt. Hierdoor is MAX gedwongen om te stoppen met het verstrekken van de acceptgiro per 1 april. Zo heeft de bank nog tijd om de acceptgirobetalingen te verwerken tot 1 juni.

Wat jammer dat MAX, de omroep voor ouderen, er niet mee doorgaat.
Helaas kunnen we hier niks aan doen. We begrijpen dat het voor sommigen even wennen is, maar het is een besluit van de banken waar wij als MAX in mee moeten gaan. Banken accepteren de acceptgiro’s niet meer na 1 juni.

Wat gebeurt er als ik toch de acceptgiro gebruik die ik nog heb?
Als deze na 1 juni binnenkomt bij de bank, zal de bank deze naar u terugsturen met de opmerking dat ze de acceptgiro niet kunnen verwerken.

Hoe moet ik in het vervolg betalen?
Dat kan op een aantal manieren:

  1. U stapt over op automatische incasso;
  2. U krijgt een fysieke brief thuis met een betaalverzoek waarna u het bedrag aan ons kan overmaken;
  3. U kunt gebruikmaken van een overschrijvingskaart van uw bank, die zijn – soms tegen betaling – af te halen of telefonisch aan te vragen bij uw bank.

Wat is het beste om te doen?
Het is voor u en voor ons het makkelijkste en goedkoopste als u overgaat op automatische incasso. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, u heeft er geen omkijken meer naar en u weet zeker dat u jaarlijks op tijd uw contributie en/of abonnementsgeld betaalt.

Ik heb geen computer en ook geen mobiele telefoon. Hoe moet het dan?
Dan is het het makkelijkste als u kiest voor automatische incasso. Dat is eenmalig en daarna worden de kosten automatisch afgeschreven en heeft u er geen omkijken meer naar. Bent u lid van MAX en wilt u overstappen op automatisch incasso? Dan kunt ons dan bellen op 035-677 6188 of stuur een mail naar info@omroepmax.nl, wij maken het voor u in orde. Ook als u liever een betaalverzoek met de post ontvangt, kunt u ons dat laten weten, dan maken wij dat voor u in orde.

Een alternatief is een overschrijvingskaart van uw bank. Die zijn – soms tegen betaling – af te halen of telefonisch aan te vragen bij uw bank. U kunt deze dan invullen en opsturen naar uw bank.

Hoe gaat automatische incasso?
Als u lid bent van MAX en overstapt op automatische incasso, geeft u MAX toestemming om eenmaal per jaar het bedrag van uw bankrekening af te schrijven.

De voordelen van betalen via automatische incasso:

  • U hoeft geen actie te ondernemen om uw betaling te voldoen
  • Minder foutgevoelig, bijvoorbeeld bij het overtypen van een betalingskenmerk
  • U hoeft de betalingstermijn niet in de gaten te houden en betaalt altijd op tijd

Wat moet ik doen als ik er niet uitkom?
Dan kunt u het beste hulp vragen in uw omgeving of bij uw bank.

Ik wil wel lid blijven van MAX, maar ik wil niet met automatische incasso of via een digitale overschrijving bij de bank betalen. Wat nu?
Helaas heeft MAX geen andere keuze dan de acceptgiro te laten vervallen. Dit is landelijk bepaald door de banken. Wij willen u niet missen als lid. Daarom hopen we dat u er toch uitkomt met een andere betaalmethode. Mocht u echt niet via een digitale overschrijving naar uw bank of per automatische incasso willen betalen, dan is er nog een laatste optie die via uw bank loopt. U kunt bij uw bank – tegen betaling – een overschrijvingskaart aanvragen of afhalen waarmee u uw contributie kunt overmaken.

Kan ik mijn lidmaatschap overdragen aan iemand in mijn omgeving?
Uw lidmaatschap staat op naam en is daarom niet overdraagbaar. Mocht u niet op een andere wijze kunnen of willen betalen, maar vindt u het wel belangrijk dat MAX zijn leden blijft behouden? Dan kunt u iemand in uw omgeving vragen om lid te worden van MAX. U bent dan zelf geen lid meer, maar zorgt er zo wel voor dat MAX geen lid hoeft te missen. De steun van onze leden is erg belangrijk. Zo kan MAX programma’s blijven maken én opkomen voor uw belangen.

Heeft u een abonnement op MAX Magazine en betaalt u per acceptgiro? Lees dan hier wat u moet doen.

(Foto: ANP)

Geef een antwoord

Reactie

  1. willem1940 says:

    Ik betaal het zelf wel.maak het zelf over