abonnementen tv internet

Abonnementen tv en internet worden duurder

In de komende maanden voeren verschillende providers een prijsverhoging door. Klanten van onder andere KPN en Ziggo gaan meer betalen voor abonnementen voor  internet, televisie en bellen. Maar zij zijn niet de enige. Ook andere providers voeren langzaam een verhoging door, aldus vergelijkingssite Pricewise. 

Verhoging kosten abonnementen

KPN verhoogt de prijzen van de verschillende internet- en televisiepakketten met 2,50 per maand. Voor abonnementen die voor juli 2017 zijn afgesloten geldt een verhoging van 1 tot 4 euro. Daar staat wel wat tegenover, want KPN verhoogt de internetsnelheid. Ziggo verhoogt de prijzen met gemiddeld 1,65 euro per maand. XS4ALL, eigendom van KPN, verhoogt de prijzen van de diverse pakketten tussen de 2,50 en 3,50 per maand. Telfort heeft de prijzen al met gemiddeld 2,50 euro verhoogd en ook Tele2 heeft een verhoging van de abonnementskosten doorgevoerd. Alleen T-mobile houdt de prijzen gelijk. Volgens de vergelijkingssite is een huishouden gemiddeld 20 tot 40 euro per jaar meer kwijt. Dat komt neer op 2 tot 3 euro per maand.

Investering

De providers geven aan deze verhoging door te moeten voeren voor investeringen in hun netwerk en om het toegenomen dataverbruik in goede banen te leiden. VodafoneZiggo laat aan het AD weten dat het dit jaar 800 miljoen euro investeert om internetsnelheden wil kunnen verhogen.

Opzeggen

Klanten worden van tevoren op de hoogte gesteld van de verhoging. Bij prijsstijgingen die hoger zijn dan de inflatie, hebben klanten het recht hun contract kosteloos op te zeggen. Dat geldt volgens Pricewise in ieder geval voor KPN, Ziggo en XS4ALL. Zij adviseren de consument goed naar een abonnement te kijken en de juiste abonnementsvorm te kiezen.

(Bron: AD/RTL Nieuws/Priceswise)

Geef een reactie

Reactie

  1. Abraham says:

    Ze verhogen toch elk jaar? Alsof dat bedrijf met haar penetante reclame daar onderzoek naar heeft gedaan ….