Duur 04:05
Gepubliceerd op 18 mei 2016

Deel 8: Klaproos

Klaprozen zijn prachtige bloemen om na te tekenen. Pluk of koop er een als voorbeeld voor de volgende tekenoefening.

Achtergrond

Neem een aquarelpapier en zet een achtergrond op door het papier met een dikke kwast te bestrijken met verdunde ecoline. Creëer een wolkerig effect door het pigment te verwijderen met keukenpapier. Het papier moet eerste drogen voordat de tekening opgezet kan worden.

Potloodtekening

Als het papier droog is, zet u de tekening op met potlood. Begin met het kelkje en teken de vier bladeren aan het kelkje. Maak de klaproos af met een steel.

Ecoline

De klaproos wordt ingekleurd met ecoline. Gebruik verschillende tonen rood om meer diepte en dynamiek in de tekening te krijgen. Door het uitvloeien van de ecoline krijgen de bladeren een hele broze, tere uitstraling. Door de felle kleur van de voorgrond ten opzichte van de zachte achtergrond, ontstaat er een mooie diepte in de tekening.

Als de ecoline droog is, kunt u met kleurpotlood accenten aanbrengen. Schaduw en nerven bijvoorbeeld. In deel 9 gaan we dieper in op verschillende soorten achtergronden voor uw tekening. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer