Duur 03:25
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 3: Gemarineerde mosselen

In de Spaanse keuken wordt veel gewerkt met schaal- en schelpdieren. Bij deze gemarineerde mosselen gebruikt u gekookte mosselen. Dit is kant-en-klaar te koop bij de vishandel of te vinden bij de diepvriesproducten in de supermarkt.

De ingrediënten van deze recepten zijn voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 plak brood
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gesnipperd ui
  • 1 tenen knoflook
  • 140 gram mosselvlees (gekookt en gepeld)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Bereidingswijze:

  1. Hak het brood in kleine stukjes en bak het met ruim olijfolie in een koekenpan krokant bruin. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een plat groot bord.
  2. Marineer de mosselen in een mengsel van olijfolie, azijn, gehakte ui, gehakte knoflook, paprikapoeder, peterselie, peper en zout.
  3. Serveer de mosselen per persoon in een klein schaaltje met een vorkje, bestrooi kort voor het serveren met het krokante brood.

Tip voor lekkere croutons:

Croutons kunnen ook in de pan bereid worden. Snijd het brood in kleine stukjes en bak het even aan in olijfolie. Zodra het niet meer bruist in de pan, is het vocht uit het brood verdwenen en zijn de croutons lekker knapperig.

Dacht u dat aardappels typisch Hollands waren? In de Spaanse keuken weten ze er ook wel raad mee! Ga naar deel 4 voor een recept voor tortilla a la Española, oftewel: aardappelomelet! Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer