Duur 02:20
Gepubliceerd op 25 mei 2016

Deel 9: Ideeën met lintjes en biezen

U heeft kanten biezen, glitterbiezen, regenboogbiezen, enzovoorts. Iedere bies geeft een andere uitstraling. Met lintjes, kantjes en bandjes kunt u oneindig variëren op tassen, jassen, etuis en ga zo maar door!

Een oude rok

Op een oude spijkerrok is het leuk om aan de zijkanten een leuke bies te stikken. Probeer eerst verschillende biezen uit, door ze langs de zijkant van uw rok te leggen. Zo ziet u wat het uiteindelijke effect zal zijn. Daarna pas stikt u daadwerkelijk de bies van uw keus op de rok.

Een feestelijk shirt in 5 minuten

Decoreer op gevoel een T-shirt met een V-hals met een aantal zelfgemaakte lintjes. De linten kunnen met een handsteekje vastgezet worden. Op elkaar gelegde linten vormen een soort prop, die u bijvoorbeeld af kunt dekken met een knoop of een haaraccessoire. Haaraccessoires zijn handig, omdat u daarmee de lintjes langs de hals kunt vaststeken of -knijpen.

Accessoires

Met lintjes en bandjes kunt u ook accessoires maken:

  • Een haaraccessoire verandert u met een leuk lintje in een ketting.
  • Een dun lintje kan heel leuk werken met een klein belletje eraan.
  • Tover een mooie kantborduur met een lintje eraan om tot ketting.
  • Maak vlechten met stroken van een T-shirt en stik die weer ergens op vast.
  • Fleur een shawl op met een fluoriserend bandje.

Na de lintjes en biezen, kunt u ook de knopendoos eens omgooien. In deel 10 kunt u zien wat voor leuke dingen u kunt doen met knopen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer