Duur 02:52
Gepubliceerd op 25 mei 2016

Deel 5: Ideeën met strijkvelours

Mechteld van Kessel laat een aantal voorbeelden met strijkvelours zien.

Technieken

 • Een T-shirt bedekken met restjes strijkvelours in felle kleuren. Knip hiervoor restmateriaal in kleine stukken. Verdeel vervolgens alle stukjes over de plek waar u de snippers op het shirt wilt hebben.
  Let op!
  Als u zo’n shirt wilt maken, moet u ervoor zorgen dat de plakkant van de snippers naar beneden komt te liggen. Anders plakken de stukjes strijkvelours aan het bakpapier in plaats van aan uw shirt.
  Daarna is het een kwestie van bakpapier erop leggen, strijken, afkoelen en plastic verwijderen. Het is handig om de snippers pas op het T-shirt te strooien, als het shirt al op de strijkplank ligt.
 • De kraag van een meisjesjurk voorzien van stippen. Prik met een perforator kleine rondjes uit het restmateriaal. Als de perforator vol zit met allemaal gekleurde rondjes, strooit u ze uit op de plek waar u ze wilt hebben.
  Let op!
  Het lastige met uitstrooien is, dat ze niet direct goed liggen. Één voor één moeten de rondjes zo gedraaid worden, dat ze met de plakkant omlaag liggen. Een handig hulpmiddel bij het omdraaien is een pincet.
  Als de stippen allemaal goed liggen, legt u het bakpapier erop en met de strijkbout strijkt u ze heel voorzichtig vast.
  Wacht tot de kraag is afgekoeld. Daarna haalt u één voor één de plastic beschermlaag van de stippen af.

Genoeg van de strijkbout? In deel 6 gaat u gebruik maken van een naaimachine. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer