Duur 02:30
Gepubliceerd op 18 mei 2016

Deel 10: Wildbreien

Wildbreien, ook wel guerilla knitting of yarn bombing genoemd, is een ware trend: bomen, verkeersborden en fietsenstallingen worden opgefleurd met gebreide werkjes.

Wat is wildbreien?

Wildbreien is een vorm van straatkunst. Het is een soort graffiti, maar het is niet strafbaar. Wildbreien is ontstaan in Amerika en al snel overgewaaid naar andere delen van de wereld. Het is bij uitstek geschikt om in een clubje te doen: samen breit u lapjes om een bepaald ‘doelwit’ in te breien. U kunt het overal doen en u hoeft er geen ingewikkelde steken voor te kennen: recht en averecht breien is genoeg!

Waar vindt u wildbreisels?

Als u goed oplet, ziet u op veel plekken wildbreisels hangen. In het Westerpark in Amsterdam bijvoorbeeld, of de beestenmarkt in Leiden. Zijn er plekken in uw omgeving die wel een vrolijk wollen jasje kunnen gebruiken? Brei er dan zelf een!

Hoe moet u wildbreien?

Iedereen kan wildbreien! U kunt het gewoon binnen doen.

  • Kies eerst een object wat u wilt gaan inpakken en zorg dat u weet hoe groot het ongeveer is.
  • Kies de gewenste kleuren wol en bijpassende naalden.
  • Brei verschillende lapjes of 1 lap in verschillende kleuren.
  • Bevestig uw wildbreisel op het object (bij voorkeur als er weinig mensen op straat zijn).

U weet nu op welke manier u de wereld een beetje mooier kunt maken met wildbreien. Samen met de andere delen uit deze cursus heeft u nu een goede basis om zelf verder te gaan breien. U heeft nu de cursus afgerond. Als u wilt kunt u nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. In het bonusdeel kunt u zien hoe u kerstballen kunt breien, leuk voor in de kerstboom. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer