We zijn er Bijna!

Informatief

Martine van Os reist mee met een groep kampeerders en doet verslag van hun belevenissen. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld.

Vanaf dinsdag 10 augustus 2021 wekelijks om 20.30 uur op NPO 1 (6 afleveringen).

Ma 13 augustus 2018 21:25 NPO 1 46 min

Monopoli

De reizigers zijn aangekomen op een strandcamping. Er is een vrije dag die de meesten benutten om het nabijgelegen stadje te bezoeken.

De volgende dag staat er een boottocht op het programma. Langs de kust vaart de groep in een grote sloep naar het zuiden. De hoge rotskust heeft veel kleine strandjes en zeegrotten die alleen per boot te bereiken zijn. Door het eeuwenlang gebeuk van het water tegen de rotswanden zijn de grotten ontstaan.

In de avond is er een grote feestmaaltijd op de camping ter gelegenheid van de deelnemers die tijdens de reis jarig zijn.

De groep trekt verder naar Monopoli. Iedereen doet het bij vertrek rustig aan want de camping in Monopoli hanteert een strikt siësta-beleid: tussen 13.00 en 16.00 uur gaat de slagboom dicht en kan niemand de camping op. Tijd dus om een kleine omweg te maken langs Castel del Monte, een achthoekig kasteel uit de 13e eeuw dat van grote afstand meer lijkt op een partij graansilo’s dan een middeleeuws fort. Het is dé plek waar Italiaanse bruidsparen hun foto’s maken.

De volgende dag heeft de groep vrij. De meeste deelnemers bezoeken Monopoli, een levendige stad aan de kust. In de indrukwekkende kathedraal van de stad is een trouwerij aan de gang.