We zijn er Bijna!

Informatief

Martine van Os reist mee met een groep kampeerders en doet verslag van hun belevenissen. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld.

In het programma We zijn er Bijna! reizen Nederlandse toeristen met de eigen caravan of camper in groepsverband langs verschillende hoogtepunten. Presentatrice Martine van Os reist met de groep mee en doet verslag. Op deze pagina leest u het laatste nieuws en kunt u de route en reisverhalen volgen en extra beeldmateriaal bekijken!

Wo 21 juni 2017 17:05 NPO 1 46 min

Avola - Agrigento

De groep staat op een camping bij Avola, aan de oostkust van Sicilië. Behalve een excursiedag naar het historische centrum van de stad Syracuse, staat er weinig op het programma.

Iedereen heeft een paar vrije dagen om zelf in te vullen. De camping in Avola is een mooie plek om het verder rustig aan te doen op de vrije dagen: de kampeerplekken liggen pal aan zee. De woeste golven worden getrotseerd.

Het vertrek van de camping in Avola gaat niet zonder slag of stoot. De toegangsweg is een smal, bochtig straatje met hoge betonnen muren waar de brede Hollandse caravans maar net doorheen kunnen. Technisch begeleiders Wim en Emmy loodsen met hun walkie talkies de groep van de camping naar de doorgaande weg.

De reis gaat verder naar Agrigento aan de zuidkust. Het doel van deze stop is het bezoeken van de Tempelvallei. Zeven Griekse tempels staan op een heuvelrug en de grootste tempel behoort tot de drie best bewaarde Griekse tempels ter wereld.

Het tempo van de reis is na een kleine maand aangepast aan het Italiaanse ritme: piano, piano.

Dit is een herhaling van 18 augustus 2014.