Tour de Celeb

Sport

In Tour de Celeb fietsen 4 bekende Nederlanders een echte Tour de France-etappe. Zo willen zij donateurs werven voor de Nierstichting en de draagbare kunstnier voor nierpatiënten zo snel mogelijk realiseren.

Tour de Celeb wordt mede mogelijk gemaakt door de Nierstichting.

Donderdag 25 juli 2019
20.35 uur, NPO 1

Do 25 juli 2019 20:30 NPO 1 1:00 uur

Tour de Celeb 2019

Vier bekende Nederlanders fietsen één van de zwaarste bergetappes van de Tour de France om donateurs te werven voor de Nierstichting.

Vier bekende Nederlanders fietsen één van de zwaarste bergetappes van de Tour de France. Erik Dijkstra, Anna Yilmaz, Remco Veldhuis en Nicole Buch stappen op de fiets om donateurs te werven voor de Nierstichting en de draagbare kunstnier zo snel mogelijk te realiseren voor nierpatiënten.

De vier deelnemers staat een officiële Tour de France-etappe met drie ongekend steile beklimmingen te wachten. Ze hebben tien weken de tijd om keihard te trainen voor de grootste sportieve uitdaging van hun leven: een bergetappe van maar liefst 135 kilometer lang en met een totale klim van in totaal 4563 meter. In slechts tien weken worden de deelnemers klaargestoomd en professioneel begeleid door coach Leontien van Moorsel en topsportarts Guido Vroemen. De vier deelnemers zullen alles geven en elke dag hun grenzen moeten verleggen.

Mentaal zullen de deelnemers elk worden bijgestaan door een nierpatiënt. Ook zij weten alles van strijden, van vallen én weer opstaan. Tijdens de loodzware weg naar de finish van de etappe zullen patiënten Moniek (32), Jasper (27), Patrick (38) en Marie-Ceciel (54) de fietsers blijven motiveren.