Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Ma 18 februari 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 19 februari 2019 NPO 1

Wat zijn de beste jeugdprogramma's?

Te gast: Klaas van Kruistum, Lucia Rijker, Maaike Hoogewoning, Janny van der Heijden, Jens Olde Kalter en Suzan & Freek.

Komend weekend worden weer de NPO Zapp Awards uitgereikt tijdens een liveshow op NPO Zapp. We blikken daar alvast op vooruit met de presentator van de uitzending Klaas van Kruistum.

Ook te gast is ex-kickbokskoningin Lucia Rijker. Het derde seizoen van de serie Dream School staat op het punt van beginnen en Lucia doet daarin weer haar best om schoolverlaters van tussen de 16 en 23 jaar ertoe te brengen zichzelf te ontwikkelen en zodoende hun leven eindelijk op de rails te krijgen. Hoe pakt ze dat ditmaal aan?

Dan: eerste luitenant Maaike Hoogewoning werd verschillende keren als militair operatieassistent uitgezonden naar oorlogsgebied. Over de rampspoed in het Afghaanse Kandahar schreef ze het boek 'Oorlog in de Operatiekamer'. We praten met haar over het boek en wat ze heeft meegemaakt in Afghanistan.

Janny van der Heijden staat in de keuken. Onlangs had ze een ontmoeting met Yotam Ottolenghi en maakt een gerecht dat is geïnspireerd op de topkok.

In het televisieprogramma 'Foute Boel' confronteert misdaadjournalist Jens Olde Kalter huurders en verhuurders met hun wanpraktijken. Hij legt bij ons uit waarom hij het belangrijk vindt waarom dit programma wordt gemaakt.

En tenslotte een optreden van het duo Suzan & Freek, onlangs nog genomineerd voor de Talent Award van 100% NL. Bij ons zingen ze hun hitsingle 'Als het avond is'.