Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Do 21 januari 2021 17:10 NPO 1 43 min
Herhaald op 22 januari 2021 NPO 1

Tijd voor MAX in het teken van Make-A-Wish Nederland

Te gast: Pia Douwes, Hanneke Verburg, Lisanne Spaander, Vera van de Rijt, Bianca Schipper en Daphne Oyevaar.

Het leven van een ziek kind mag niet gaan over ziek-zijn alleen. Op donderdag 21 januari staat Tijd voor MAX in het teken van Make-A-Wish Nederland.

Make-A-Wish Nederland wil dat de allerliefste wens van zieke kinderen uitkomt. Bij ons directeur Hanneke Verburg en vrijwilliger Vera van de Rijt.

Actrice en zangeres Pia Douwes is te gast en vertelt over het magische effect van een wensvervulling tijdens het ziekteproces van een kind. Ooit was ze zelf onderdeel van een wensvervulling en inmiddels is ze bevlogen ambassadeur.

We horen het verhaal van Masse, drie jaar oud. Vanwege een ernstige immuunziekte heeft hij een zware tijd achter de rug die hij veel in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Zijn moeder Daphne Oyevaar schuift aan.

En we zien de wensvervulling van Sofie. Toen ze vijf jaar oud was, werd er bij haar een hersentumor ontdekt. Bij ons haar moeder Bianca Schipper.

Ook Lisanne Spaander is te gast. In 2015 ging haar allerliefste wens in vervulling toen ze een masterclass kreeg van Pia Douwes. Inmiddels is Lisanne 22 jaar en zingt bij Tijd voor MAX haar zelfgeschreven nummer Vechtersbaas.