Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Ma 29 januari 2018 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 30 januari 2018 NPO 1

Stoelendans met Klaas van Eerden

Te gast: onder anderen Klaas van Eerden, Merijn Tinga en Christine Otten.

We ontvangen cabaretier en presentator Klaas van Eerden. Hij schittert als quizmaster in de dagelijkse spelshow Switch op NPO 3 en dat belooft een ware stoelendans te worden waarbij de kandidaten steeds van plek wisselen in hun strijd om de hoogste positie. De prijzenpot kan daarbij flink oplopen en de spanning dus ook.

Verder: Merijn Tinga, beter bekend als The Plastic Soup Surfer. De bioloog en beeldend kunstenaar onderneemt al jaren acties om aandacht te vragen voor de gevolgen van zwerfvuil in zee, met name plastic. Vorige zomer peddelde hij op een van plastic afval gemaakte surfplank in 28 dagen de Rijn af, een tocht van 1200 kilometer die eindigde in Rotterdam. Wat Merijn allemaal tegenkwam tijdens deze expeditie is te zien in de film Source2Sea die een dag na onze uitzending in première gaat. Bij ons licht hij alvast een tipje van de plastic sluier op.

En Christine Otten over haar nieuwe boek: Als ik naar jou kijk, zie ik mezelf. Een bundel met de vele journalistieke vertellingen en essays die Christine de afgelopen zeventien jaar schreef over haar reizen en ontmoetingen in de Verenigde Staten. Daarbij raakte ze steeds dieper betrokken bij de Afro-Amerikaanse wereld en dit veranderde haar blik, niet alleen op Amerika, maar ook op zichzelf en haar werk. Ondertussen veranderde Amerika ook. We zijn benieuwd hoe Christine nu, in het Trump-tijdperk, naar de Verenigde Staten kijkt.