Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Vr 15 februari 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 18 februari 2019 NPO 1

Pesten op het werk aangepakt

Te gast: Bert van Leeuwen, Thea Hilhorst. Herman van der Zandt, Sander Pleij, Sacha de Boer, Ellen Evers, Tessa van Tol en Clean Pete.

Presentator Bert van Leeuwen schuift aan om te vertellen over zijn nieuwe programma 'Gepest van 9 tot 5' waarin hij slachtoffers van pesten op de werkvloer te hulp schiet. Dit doet hij door als een mediator met alle betrokken partijen in gesprek te gaan, want vaak beseffen pesters niet dat hun gedrag zoveel impact heeft. Ondertussen blijk uit cijfers dat 1 op de 8 Nederlanders op het werk wordt gepest. Een van hen is Thea Hilhorst, ze werkt aan het programma mee en is ook bij ons te gast.

Komende maandag 18 februari gaat het nieuwe seizoen van 'Met het Mes op Tafel' van start en daarom praten we met presentator Herman van der Zandt. Wat staat ons de komende acht weken te wachten?

Eveneens te gast: journalist Sander Pleij, zoon van hoogleraar middeleeuwse letterkunde Herman Pleij. Sander won voor zijn tijdschriftreportages al diverse prijzen en onlangs verscheen zijn debuutroman, Explicador.

In Gemeentemuseum Den Haag én het Haagse Fotomuseum is vanaf dit weekend een grote overzichtstentoonstelling van fotograaf Erwin Olaf te zien. Bewonderaar en bekende van hem Sacha de Boer is op ons verzoek alvast even naar Den Haag gegaan.

Eén van de grootste mysteries van de vorige eeuw was wel de vrouw die beweerde een dochter te zijn van Tsaar Nicolaas II van Rusland. Het hele gezin Romanov was geëxecuteerd tijdens de Russische Revolutie. Alleen Anastasia zou het vuurpeloton in 1918 wonder boven wonder hebben overleefd. Van dit verhaal is nu ook een musical gemaakt. Ellen Evers en Tessa van Tol spelen in die musical en komen bij ons langs.

En een optreden van het duo Clean Pete. De tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven staan met hun nieuwe voorstelling 'Afblijven' in het theater en brengen bij ons één van hun liedjes.