Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Ma 8 juni 2020 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 9 juni 2020 NPO 1

Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink opent de Prokkelweek

Te gast: Stine Jensen, Rick Brink, Eugénie Smits van Waesberghe, Ferdi Stofmeel, Naomi van der Linden en Jeannine la Rose.

Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink opent de Prokkelweek. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek.

In deze coronatijd liggen veel theater-, film- en tv-producties stil, maar je kunt de intelligente lockdown ook aangrijpen om er juist een programma over te maken. Zoals in die KPN-serie Rare Tijden. Ferdi Stofmeel speelt een van de hoofdrollen en schuift bij ons aan.

We zijn kuddedieren. In vier afleveringen onderzoekt filosoof Stine Jensen de gevolgen van het volgen. Wat is de kracht en wat de keerzijde van het volgen? En welke mechanismen komen er op gang als je je bij een groep aansluit?

Werden ongehuwde vrouwen tussen 1950 en 1980 gedwongen om hun kind af te staan? Dat is het onderwerp van een groot overheidsonderzoek, waarin grove fouten zijn gemaakt. We bespreken het met belangenbehartiger Eugénie Smits van Waesberghe.

En Naomi van der Linden en Jeannine la Rose treden op! Ze staan samen (corona-proof) in het theater.