Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Ma 16 november 2020 17:10 NPO 1 43 min
Herhaald op 17 november 2020 NPO 1

Jan Terlouw zet zich in voor de generaties na ons

Te gast: Ruben Annink, Bibian Mentel, Iris Frederix, Mirjam Bekker-Stoop, Mohini Awadhpersad en Hanno Ambaum, Jan Terlouw en Marjolein Westerterp.

Ruben Annink schreef een nummer voor Bibian Mentel, 'Dat het morgen lukt'. Dat deed hij tijdens de opnames van het programma Drie Sterren Camping. Hij laat het nu voor het eerst live op tv horen, voor Bibian.

Uit het programma Project Rembrandt komt schildercoach Iris Frederix vertellen.

Ieder jaar zijn in Nederland ruim 300.000 slachtoffers van huiselijk geweld of kindermishandeling. Om meer aandacht te vragen hiervoor heeft Stichting Open MIND een tentoonstelling gemaakt met 29 portretten van ex-slachtoffers die de cirkel wisten te doorbreken. Aan tafel Mirjam Bekker-Stoop, Mohini Awadhpersad en Hanno Ambaum.

Gisteren vierde Jan Terlouw zijn 89e verjaardag, maar dat is voor hem geen enkele reden om het rustiger aan te doen. Afgelopen week verscheen het boek 'Mensen, het is lastig maar het kan - de woorden van Jan Terlouw', geschreven door Marjolein Westerterp. Een boek vol opbeurende wijsheden uit zijn rijke loopbaan als schrijver, wetenschapper, politicus, bestuurder, vader en opa.