Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Di 7 november 2017 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 8 november 2017 NPO 1

Improviserende Cor Bakker

Cor Bakker improviseert, Kathleen Aerts is fulltime mantelzorger en dokter Ted over jodiumtabletten.

Cor Bakker gaat improviseren. Eind november staat hij drie avonden achter elkaar in het theater met een blinddoek om. Hij ontvangt iedere avond een topzanger of zangeres en zal hem of haar op improvisatievermogen de rest van de avond begeleiden tijdens een concert. Wij geven daar natuurlijk graag een voorproefje van, dus mag hij geblinddoekt raden met wie hij in onze studio gaat optreden.

Verder: Kathleen Aerts, bekend als voormalig zangeres van K3, is nu je fulltime mantelzorger voor haar moeder. Tien jaar geleden kreeg haar moeder, nog maar begin 50, Alzheimer. De zangeres besloot met haar gezin en moeder naar Zuid-Afrika te verhuizen. Daar zorgt ze dus voor haar moeder en dat zorgde weer voor inspiratie voor het schrijven van het kinderboek Lilly en Max in de wereld van Oma.

En Ted van Essen gaat het hebben over de campagne die het ministerie van Volksgezondheid pas heeft gehouden om onder ruim 1,2 miljoen huishoudens jodiumtabletten te verspreiden. Onze vaste huisarts legt bijvoorbeeld uit wat de tabletten doen en waarom niet iedereen in Nederland ze krijgt.