Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Do 15 oktober 2020 17:10 NPO 1 43 min
Herhaald op 16 oktober 2020 NPO 1

Hoe vertel je het land over corona?

Te gast: Tom Dobber, Mart Hoogkamer, Gabe Sonke, Andreas Jonkers, Reinier van den Berg en Julia van Weert.

In teksten kun je schrijven wat je wil. Foto’s zijn te bewerken. Maar wat je in een video ziet is altijd echt, toch? Tom Dobber van de Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar nepvideo’s die ingezet kunnen worden om kiezers te beïnvloeden.

De telefoon van Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) Antoni van Leeuwenhoek staat roodgloeiend. Er zijn ontzettend veel vragen. Dus vandaar dat oncoloog Gabe Sonke vandaag antwoord komt geven op de meest gestelde vragen.

Zolang er geen vaccin is, kunnen we het virus alleen onder controle houden met ons gedrag. Dinsdag is bekend gemaakt dat de maatregelen tegen het coronavirus verscherpt worden. Julia van Weert is Hoogleraar Gezondheidscommunicatie en lid van de Wetenschappelijke Adviesraad van de RIVM Corona Gedragsunit, die is opgezet om de overheid te ondersteunen.

Als op nieuwjaarsdag 2004 de vader van Andreas Jonkers gevonden wordt op een hondenuitlaatplek in Amsterdam, met 42 steek- en snijwonden is het onduidelijk wat er met hem is gebeurd. 15 jaar later gaat Andreas op zoek naar de oorzaak, hij reconstrueert het leven van zijn vader en onderzoekt wat vaderschap eigenlijk is. En hierover gaat zijn boek.

Reinier van den Berg komt vertellen over zijn boek Bladgoud, de onschatbare waarde van bomen en Mart Hoogkamer komt optreden!