Het kinderboek van Erik Scherder

Te gast: Erik Scherder, Mariëlla van de Beek, Renée van Wegberg, Saskia Belleman, Jenny Buijtels, Robèrt van Beckhoven en Esther Wienese.

Hoogleraar neurowetenschappen Erik Scherder heeft samen met journalist Fred Diks een kinderboek geschreven: 'Professor S. en de verslaafde koning'. Daarin wordt op speelse en avontuurlijke wijze een reis door het menselijk brein gemaakt. Erik Scherder vertelt waarom hij het belangrijk vindt dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met de werking van onze hersenen. Ook Mariëlla van de Beek is te gast. Zij maakte de prachtige illustraties voor het boek.

Musicalactrice Renée van Wegberg komt naar de studio om een leuk nieuwtje met ons te delen. En als ze er toch is willen we natuurlijk ook wel graag iets van Renée horen, dus ze treedt op.

Met Saskia Belleman hebben we het over het hoger beroep in de zaak Koen Everink, de zakenman die thuis in Bilthoven werd doodgestoken. Mark de J., coach van tennisser Robin Haase werd voor de moord tot 18 jaar cel veroordeeld, maar ging in hoger beroep en de rechtbankverslaggever De Telegraaf was daar bij.

Deze week waarschuwden verschillende media voor een dodelijke dierziekte vlak over grens van Duitsland. Het gaat om de ziekte van Carré. Inmiddels zijn er bij dierenartspraktijken al vele vragen over deze ziekte binnengekomen. Zo ook bij onze eigen dierenarts Jenny Buijtels. Ze legt uit wat het voor ziekte is.

In de keuken vandaag Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Hij maakt een focaccia, maar dan wel op zijn eigen manier.

En om steden gezond en leefbaar te houden, zouden veel meer mensen en bedrijven wat met hun dak moeten doen. Om het nut van daken nog meer onder de aandacht te brengen, wordt vanavond Het Dak van het Jaar bekendgemaakt. Ook wordt bekend wie de Dakenman of -vrouw van het Jaar is! En van de genomineerden is schrijfster en gids Esther Wienese en zij zit bij ons aan tafel.