Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Do 16 april 2015 17:40 NPO 2 60 min

Een schitterden isolement

Een ring en 20 brieven vormen de start van een zoektocht naar het leven van Olga Majeau's overgrootvader. Koken met smaakherinneringen. En Janny van der Heijden is te gast.

Tijdens de zoektocht naar haar voorouders, stuit Olga Majeau op een bijzondere familiegeschiedenis. Via de vrouwelijke tak komt ze uit bij de beroemde schrijfster Bettina von Arnim en de Berlijnse salonnière Maximiliane. Over de teloorgang van een familie waarin Goethe, Otto Von Bismarck en Franz Liszt een rol speelden, schreef Olga het boek 'Een schitterend isolement'.

Chef-kok Lisette Bossert voerde gesprekken met mensen over hun smaakherinneringen. Bij deze herinneringen zocht ze bijpassende nostalgische recepten. Deze verhalen en gerechten komen samen in haar boek 'Toen was koken heel gewoon'. Zij maakt iets lekkers klaar uit vervlogen tijden met een moderne twist.

Na een onderbreking van enkele jaren is de AutoRAI terug. Ook Instituut voor Beeld en Geluid is van de partij op het grootste auto-evenement van Nederland. Zij vertonen filmmateriaal van 100 jaar automobiel.