De Nationale Voorleeslunch met Kees van Kooten

Te gast: André Donker, Diederik Jekel, Virgil Kraan, Anke Alvares, Night Fever, Frank Oostdam, Jeanine Janssen en Kees van Kooten.

Deze week ging de nieuwste film van bioloog sir David Attenborough in première en vandaag verschijnt het gelijknamige boek 'A life on our planet'. Natuurdeskundige André Donker bekeek de film en las het boek.

Op 2 oktober wordt de Nationale Voorleeslunch voor ouderen georganiseerd. Dit jaar is het de eer aan Kees van Kooten om het verhaal te schrijven en voor te lezen.

Diederik Jekel legt al jaren met veel passie wetenschappen uit op radio, televisie en internet. Maar nu staat hij ook in het theater met: Orde in de chaos. Een voorstelling, college en therapie in één.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 10 procent van de jongeren tussen de 25 en 35 jaar in Nederland kampt met eenzaamheid. Om die reden start weekblad Margriet vandaag een bellijn waar jongeren terechtkunnen voor een goed gesprek. Bij ons komt Virgil Kraan over eenzaamheid vertellen, samen met belbuddy Anke Alvares.

De herfstvakantie staat voor de deur. En daarna lonken de skivakanties. Maar wat kunnen we doen? En hoe staat het met al die vouchers? We praten erover met Frank Oostdam van de ANVR en Jeanine Janssen, MAX Ombudsman.

En Night Fever – the very best of the Bee Gees treedt voor ons op!