De laatste Songfestivalwinnaar

Te gast: Getty Kaspers, Dave Boomkens, Mart Hoogkamer, Monic Hendrickx, Roy Ruijter, Saman Amini en Nils Koster.

Zangeres Getty Kaspers is te gast. Ze is, samen met de band Teach-In, de voorlopig laatste Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival. Over Getty’s muzikale carrière en ook over haar veelbewogen leven naast het podium schreef Dave Boomkens de biografie 'Een leven lang geleden'. Ook Dave schuift bij ons aan.

Ook zanger Mart Hoogkamer komt naar de studio. In 2016 brak hij door na het bereiken van de finale van 'Holland’s Got Talent' en hij wordt sindsdien weleens Willy Alberti 2.0 genoemd. We spreken met hem over al zijn plannen en hij zingt voor ons zijn nieuwste single 'Mijn lieve mama'.

Monic Hendrickx kennen we uiteraard als Carmen in 'Penoza', maar zal later dit jaar een vampierenrol in de Engelstalige serie 'Heirs of the nights' voor haar rekening nemen en meespelen in de serie 'Grenslanders'. Maar deze bezige bij heeft ook een glansrol in de film 'God Only Knows'. Genoeg om te bespreken dus!

Verder: hij verloor 80 kilogram, de helft van zijn lichaamsgewicht en aanstaande zondag loopt hij de marathon van Rotterdam. Roy Ruijter vertelt over zijn voorbereiding en hoe het hem is gelukt zijn leven drastisch om te gooien.

Theatermaker en schrijver Saman Amini kwam op zijn elfde vanuit Iran naar Nederland. Momenteel staat hij in de theaters met zijn eigen voorstelling, heeft hij een nieuwe single én een boek: 'Samenloop van omstandigheden'. Hij vertelt erover bij ons.

En kaasmaker Nils Koster komt vanuit Vlieland naar Hilversum. Hij ging ooit als muziekleraar naar het Waddeneiland en is daar nu kaasmaker in zijn eigen bunker. Hij wil zijn passie voor het kaasmaken graag op anderen overbrengen en maakte daarom het boek 'Kaas uit eigen keuken'. Hij laat in de keuken zien hoe je in een korte tijd kaas kunt maken.