Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Do 28 maart 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 29 maart 2019 NPO 1

Chantal Janzen aan het werk

Te gast: Chantal Janzen, Petra Berger, Savine Wielenga, Joep Franke, Kees Boonman, Hent Hamming en Bart van Olphen.

Presentatrice Chantal Janzen schuift aan om te vertellen over het nieuwe programma 'Chantal komt werken', dat vanavond van start gaat. In dit programma gaat Chantal aan de slag op haar volkomen onbekende werkterreinen en daarbij opent zich voor haar een heel nieuwe wereld.

We spreken ook met zangeres Petra Berger over haar nieuwe theatertournee 'Passione Italiana' waarin ze unieke mix brengt van befaamde Italiaanse aria’s, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Petra vertelt wat haar zo aantrekt in Italië en zijn muziek, en natuurlijk laat ze ook iets van al dat moois bij ons horen.

En het is al lente, maar de ijshockeyvrouwen moeten hun belangrijkste wedstrijden van het seizoen nog spelen, want over ruim een week start in Peking het WK ijshockey. Mét Nederland in Divisie 1B, het derde niveau van de wereld. Bij ons aan tafel aanvoerder van het team Savine Wielenga en coach Joep Franke.

Kees Boonman praat ons bij over de Brexit. Want tijdens het referendum in 2017 werd besloten dat Groot-Brittannië de Europese Unie zaterdag zou verlaten, maar twee jaar later is er nog steeds niet duidelijk wat er staat te gebeuren. De enige zekerheid: de Brexit wordt uitgesteld.

Verder: Hent Hamming werd als kind jarenlang mishandeld door zijn vader, een gerespecteerd kinderarts. In zijn theatermonoloog 'IJs', kijkt hij terug op zijn kinderjaren waarin zijn vader hem sloeg en zijn moeder wegkeek. Waarom wilde Hent dit stuk maken?

In de keuken Bart van Olphen. Hij is de campagne 'Stop foute tonijn' gestart. Want we consumeren in Nederland 41 miljoen blikjes tonijn per jaar, maar daar van is 93 procent niet duurzaam gevangen. En daar wil hij graag aandacht voor vragen. En Bart geeft het goede voorbeeld en maakt een couscoussalade met, hoe kan het ook anders, verantwoorde tonijn.