Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Di 2 april 2019 17:10 NPO 1 41 min

Carin Gaemers blijft scherp

Te gast: Leonie ter Braak, Carin Gaemers, Hugo Borst, Antoine Hermans, Shirma Rouse, Melvin Redeker, Ted van Essen en Cats.

Carin Gaemers en Hugo Borst zien dat er na hun manifest 'Scherp op ouderenzorg' nog steeds veel mis is in de zorg. Vrijdag 5 april onderzoeken ze tijdens de Socrateslezing in de Rode Hoed waar het nog aan schort. In onze studio licht Carin alvast een tipje van de sluier op.

Presentatrice Leonie ter Braak zit ook aan tafel. Met haar hebben we het met haar over het programma 'Mars tegen Venus' waarin het erom draait wie het andere geslacht het beste kent: de mannen of de vrouwen? Leonie is één van de twee teamcaptains en neemt het in de show op tegen Jan Versteegh. Samen met hun teamgenoten moeten ze inschatten hoe het studiopubliek, bestaande uit 100 mannen en 100 vrouwen, uiteindelijk zal antwoorden.

Antoine Hermans en Shirma Rouse vertellen in de keuken over hun samenwerking. Ze combineren muziek en eten. Dat smaakt en klinkt goed!

Verder: we weten meer van Mars dan van onze oceanen. Melvin Redeker wil daar verandering in brengen en duikt met zijn onderwatercamera in de Noordzee. Het resultaat is te zien in het theater.

Met dokter Ted van Essen hebben we het over een onbekende aandoening: de longaanval. Onze vaste huisarts legt uit wat het is.

En er is muziek uit de musical Cats!