Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Di 25 mei 2021 17:10 NPO 1 43 min
Herhaald op 26 mei 2021 NPO 1

Black Lives Matter, een jaar later

Te gast: Suzan Seegers, An Gaiser, Paul van Vliet, Nadia Moussaid, Clarice Gargard en Marjolijn van Heemstra.

Het is de bedoeling dat Suzan Seegers begin juli weer in het theater kan staan met de voorstelling Adem. Een voorstelling speciaal voor zorgpersoneel. Ze komt erover vertellen.

Cabaretier, zanger en kleinkunstenaar Paul van Vliet gebruikte het afgelopen coronajaar voor het schrijven van een boek vol herinneringen en anekdotes uit zijn leven: ‘Heimwee naar morgen’.

An Gaiser is non-verbaal communicatie specialist en analyseert gezichtsuitdrukkingen. Ze kan vertellen of iemand de waarheid spreekt, mishandeld is of bedreigd wordt. Ze komt vertellen over activist en journalist Roman Protasevitsj.

Presentator Nadia Moussaid en journalist Clarice Gargard zoomen in op de Nederlandse kunst en cultuur die is geïnspireerd door de Black Lives Matter-beweging (BLM), tijdens de eenmalige uitzending ‘Black Lives Matter, een jaar later’.

Schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra is al jaren gefascineerd door ruimtevaart. In haar nieuwste boek 'In lichtjaren heeft niemand haast' neemt zij ons mee op een reis door de ruimte.