Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Vr 27 mei 2022 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 30 mei 2022 NPO 1

Bijna 90 jaar geleden: het einde van de Zuiderzee

Te gast: Josine Droogendijk, Léon van Geest, Eva Vriend, Kees Ballap Kwakman, Yvette van Boven, Robèrt van Beckhoven, Thyrza.

Queen Elizabeth viert dit jaar haar 70-jarige jubileum als vorstin. Daarom worden er meer dan 400 nooit eerder vertoonde beelden vrijgegeven, die te zien zijn in de BBC-documentaire 'Elizabeth- The Unseen Queen'. Josine Droogendijk komt erover vertellen.

Léon van Geest is directeur van de Rotterdamse Dakendagen. Speciaal hierom is er boven de Coolsingel een spectaculaire luchtbrug van 60 meter lang en 30 meter hoog verrezen.

Op 28 mei 2022 was het exact 90 jaar geleden dat de Afsluitdijk wordt gedicht en er een einde kwam aan de Zuiderzee. Schrijfster en historicus Eva Vriend maakte samen met Huub Stapel een vierdelige serie over het inpolderingsproject van Cornelis Lely: 'Eens ging de zee hier tekeer'. Eva Vriend en Zuiderzeevisser Kees Ballap Kwakman zijn te gast.

Yvette van Boven trok voor haar nieuwe kookboek 'In Het Wild' de natuur in op zoek naar eetbare kruiden en planten. Maar mag je eigenlijk wel wildplukken?

Robèrt van Beckhoven gaat een hartige taart maken.

Thyrza treedt op.