Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Ma 19 februari 2018 17:10 NPO 1 41 min

Acteur zonder woorden

Te gast: onder anderen Henk Gemser, Irma Wijsman en de 3JS.

Voormalig schaatscoach Henk Gemser schuift aan. Henk, die acht jaar geleden ook nog chef de mission was bij de Winterspelen in Vancouver, heeft natuurlijk net als wij met argusogen de prestaties van de Nederlandse mannen op de 500 meter gevolgd én die van de vrouwen in de kwartfinales van de ploegenachtervolging en geeft zijn deskundig commentaar.

Verder: een gesprek met theatermaakster en regisseur Irma Wijsman. Bij haar echtgenoot, de ook in Nederland bekende Vlaamse acteur Michel van Dousselaere, werd enkele jaren geleden een progressieve vorm van afasie ontdekt, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. Irma besloot in een documentaire vast te leggen hoe haar man stukje bij beetje afscheid neemt van zijn leven als acteur en op zoek gaat naar nieuwe manieren om zich uit te drukken. Het resultaat is de aangrijpende film Michel, acteur verliest de woorden die nu in de bioscopen te zien is.

En een optreden van de 3JS, voor wie 2018 helemaal in het teken staat van het getal 10: de band bestaat namelijk tien jaar en ter gelegenheid daarvan is er een jubileumtournee waarin muzikaal wordt teruggekeken op het afgelopen decennium. Bovendien is het tiende album net uit en daarop staan uiteraard tien nummers. Bij ons spelen de 3JS daarvan De betere jaren!