Skûtsje Journaal

Sport

Bert Haandrikman gaat langs op de locaties waar de wedstrijden van het Friese skûtsjesilen plaatsvinden en maakt daar verschillende rapportages.

Van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 augustus 2023 (m.u.v. zondagen), rond 17.25 uur bij MAX op NPO 1.

Vr 24 juli 2020 17:25 NPO 1 21 min
Herhaald op 27 juli 2020 NPO 1

Skûtsje Journaal

Carrie ten Napel gaat langs op de locaties waar normaal de wedstrijden van het SKS Skûtsjesilen plaatsvinden en maakt daar verschillende reportages.

Het is een bijzonder jaar voor de SKS, de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen; de organisator van het SKS Skûtsjesilen bestaat 75 jaar. Dat zou groots gevierd worden. Helaas gaat, in verband met het coronavirus, het kampioenschap dit jaar niet door. Maar gelukkig heeft MAX besloten om wél aandacht te besteden aan het skûtsjesilen. Er valt immers genoeg te bespreken en terug te blikken. Carrie ten Napel gaat langs op de locaties waar normaal de wedstrijden plaatsvinden en maakt daar verschillende reportages.

Met de schippers blikt Carrie terug op hun, soms roemruchte, verleden. Van gevierde titels tot misgelopen kampioenschappen, averij en andere anekdotes. En wie zijn nou eigenlijk die mannen op die indrukwekkende skûtsjes?